المقادير
1 كيلو لحم مفروم
نصف كيلو بصل مبشور
ثمن كيلو لية ضاني
ملح و فلفل
الطريقة
بنحط اللحمة المفرومة و البصل المشور و اللية و الملح و الفلفل علي بعض
اللية لو طرية
(مش مجمدة في التلاجة )
اضربيها في مطحنة الخلاط و هي هتبقي عاملة زي السمن
و لو لسة مطلعاها من التلاجة يعني جامدة
ابشريها علشان تبقي حتت صغيرة ماتبانش
بس الاحسن ان تحطيها في الخلاط او المطحنة او الكبة
(المتاح يعني)
و علي فكرة مش هيكون ليها أي ريحة زفرة خاااالص
لان الراجل اللي قاللي الطريقة قاللي ان السر في اللية الضاني
انا مابحبش اطبخ باللية و الحاجات ديه بس لما دقت طعم الحواوشي
(قبل ما اعرف ان فيه ليه)
ماحستش بطعمها خااالص
و البصل و الملح و الفلفل غطي علي طعمها خالص
حتي انا سألت الراجل قلتله مامتي بتبشر علي اللحم المفروم طماطم و بتحط فلفل اخضر
قاللي كل ده مالوش لزمة لو من غير اللية
و ممكن تقللي كميتها بأنك تحطي نص الكمية اللي قلت عليها
و بعدين تجيبي العيش البلدي و تفتحيه من الجنب و تحشي بيه اللحم المفرومة اللي بالخلطة اللي قلنا عليها
بس ماتكتريش كمية اللحمة في الرغيف علشان تستوي
و تلفيها في ورق ابيض
او ورق فويل
و تحطيه في الفرن من تحت في درجة حرارة متوسطة
لو الفرن سُخن من قبل كده الرغيف مش بياخد تلت ساعة
انا بعمل الكمية بتاعة اللحم المفروم اللي بالخلطة ديه كلها و احشي بيها عي
العيش و ألِفهم و احطها في الفريزر علشان لو ماليش نفس اطبخ اليوم ده ولا كنت بره طول اليوم
الاقي حاجة ناكل
و طبعا الطريقة ديه غير بتاعة الاسكندرانية
لانهم مش بيحشوه في عيش
دول بيعملوا عجينة و يحشو العجينة باللحم المفرومة
1 كيلو لحم مفروم
نصف كيلو بصل مبشور
ثمن كيلو لية ضاني
ملح و فلفل
الطريقة
بنحط اللحمة المفرومة و البصل المشور و اللية و الملح و الفلفل علي بعض
اللية لو طرية
(مش مجمدة في التلاجة )
اضربيها في مطحنة الخلاط و هي هتبقي عاملة زي السمن
و لو لسة مطلعاها من التلاجة يعني جامدة
ابشريها علشان تبقي حتت صغيرة ماتبانش
بس الاحسن ان تحطيها في الخلاط او المطحنة او الكبة
(المتاح يعني)
و علي فكرة مش هيكون ليها أي ريحة زفرة خاااالص
لان الراجل اللي قاللي الطريقة قاللي ان السر في اللية الضاني
انا مابحبش اطبخ باللية و الحاجات ديه بس لما دقت طعم الحواوشي
(قبل ما اعرف ان فيه ليه)
ماحستش بطعمها خااالص
و البصل و الملح و الفلفل غطي علي طعمها خالص
حتي انا سألت الراجل قلتله مامتي بتبشر علي اللحم المفروم طماطم و بتحط فلفل اخضر
قاللي كل ده مالوش لزمة لو من غير اللية
و ممكن تقللي كميتها بأنك تحطي نص الكمية اللي قلت عليها
و بعدين تجيبي العيش البلدي و تفتحيه من الجنب و تحشي بيه اللحم المفرومة اللي بالخلطة اللي قلنا عليها
بس ماتكتريش كمية اللحمة في الرغيف علشان تستوي
و تلفيها في ورق ابيض
او ورق فويل
و تحطيه في الفرن من تحت في درجة حرارة متوسطة
لو الفرن سُخن من قبل كده الرغيف مش بياخد تلت ساعة
انا بعمل الكمية بتاعة اللحم المفروم اللي بالخلطة ديه كلها و احشي بيها عي
العيش و ألِفهم و احطها في الفريزر علشان لو ماليش نفس اطبخ اليوم ده ولا كنت بره طول اليوم
الاقي حاجة ناكل
و طبعا الطريقة ديه غير بتاعة الاسكندرانية
لانهم مش بيحشوه في عيش
دول بيعملوا عجينة و يحشو العجينة باللحم المفرومة
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق