المقادير:
ربع كيلو باذنجان رومي
ربع كيلو فلفل اخضر
ربع كيلو بطاطس
راس ثوم كبيييرة
نصف كوب كبير خل
3 طماطم حمراء كبيرة
زيت للتحمير و لعمل صوص الطماطم
الطريقة
نقطع الباذنجان زي ماتحبي مكعبات كبيرة ماشي او حلقات او انصاف حلقات مافيش مشكلة
و نحمره في الزيت لحد ما يستوي
و نرش عليه ملح بكمون لما يطلع من الزيت و نركنه علي جنب
و الفلفل الاخضر نشقه نصفين علشان مايفرقعش اثناء التحمير
و نحمره برضه و لما يطلع نحط عليه ملح بالكمون و نركنه
و البطاطس نقطعها مكعبات و نحمرها
و نرش عليها ملح بالكمون و نركنها علي جنب
في اثناء تحمير الحاجات ديه كلها نحضر صوص الطماطم
نهرس الثوم ناعم و عليه ملح و فلفل
و نحضر حلة صغيرة فيها شوية زيت سخن علي قد الثوم
ياريت مانكترش الزيت علشان ماننساش ان الباذنجان و الباطاطس فيهم زيت مكان التحمير
و نشوح الثوم و لما لونه يبدأ يتغير نحط عليه الخل
و لما الخل يغلي نحط علي عصير ال3 طماطمات اللي قلنا عليهم
لو الفلفل بتاعك مش حامي ممكن تحطي ملعقة شطة
بتدي طعم تاني لو مشطشطة
و نسيب الخليط ده كله علي النار لحد ما الصلصة تتقل خااالص
و مايكونش فيها ماية
في طبق بايركس او صينية نحط الباذنجان و نقطعه بإدينا صغير خالص
و عليه الفلفل برضه نقطعه صغير بإدينا
و عليهم البطاطس برصه نهرسها بإدينا
لو عايزة تهرسي الحاجات ديه كلها بالشوكة مافيش مشكلة بس احنا مش عايزين نهرسهم خالص
و بعدين تجيبي صوص الطماطم و تحطيه علي الحاجات اللي قطعناها صغير ديه و تقلبي كويس
بحيث تتجانس كل حاجة مع بعض
ربع كيلو باذنجان رومي
ربع كيلو فلفل اخضر
ربع كيلو بطاطس
راس ثوم كبيييرة
نصف كوب كبير خل
3 طماطم حمراء كبيرة
زيت للتحمير و لعمل صوص الطماطم
الطريقة
نقطع الباذنجان زي ماتحبي مكعبات كبيرة ماشي او حلقات او انصاف حلقات مافيش مشكلة
و نحمره في الزيت لحد ما يستوي
و نرش عليه ملح بكمون لما يطلع من الزيت و نركنه علي جنب
و الفلفل الاخضر نشقه نصفين علشان مايفرقعش اثناء التحمير
و نحمره برضه و لما يطلع نحط عليه ملح بالكمون و نركنه
و البطاطس نقطعها مكعبات و نحمرها
و نرش عليها ملح بالكمون و نركنها علي جنب
في اثناء تحمير الحاجات ديه كلها نحضر صوص الطماطم
نهرس الثوم ناعم و عليه ملح و فلفل
و نحضر حلة صغيرة فيها شوية زيت سخن علي قد الثوم
ياريت مانكترش الزيت علشان ماننساش ان الباذنجان و الباطاطس فيهم زيت مكان التحمير
و نشوح الثوم و لما لونه يبدأ يتغير نحط عليه الخل
و لما الخل يغلي نحط علي عصير ال3 طماطمات اللي قلنا عليهم
لو الفلفل بتاعك مش حامي ممكن تحطي ملعقة شطة
بتدي طعم تاني لو مشطشطة
و نسيب الخليط ده كله علي النار لحد ما الصلصة تتقل خااالص
و مايكونش فيها ماية
في طبق بايركس او صينية نحط الباذنجان و نقطعه بإدينا صغير خالص
و عليه الفلفل برضه نقطعه صغير بإدينا
و عليهم البطاطس برصه نهرسها بإدينا
لو عايزة تهرسي الحاجات ديه كلها بالشوكة مافيش مشكلة بس احنا مش عايزين نهرسهم خالص
و بعدين تجيبي صوص الطماطم و تحطيه علي الحاجات اللي قطعناها صغير ديه و تقلبي كويس
بحيث تتجانس كل حاجة مع بعض
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق