نجيب البامية الكبيرة ديه
ونقمعها عااادي جدا
و نقطعها بالشكل ده
و بعدين نحطها في شوية ماية و عليها شوية ملح صغننين علي النار
بس شوي ماية كتير
و بعد ما نحس انها طريت و استوت نركنها علي جنب لحد ما تبرد
و بعدين نحطها في الخلاط
جدتي كان عندها عصايا بشكل معين كده اسمها مفركة
كانوا بيستخدموها علشان يفركوا البامية
بحيث البامية تكون مفروكة مش مطحونة في الخلاط
بس بصراحة انا ماحبتهاش كده
الخلاط بيخليها انعم و احسن
و بعدين تزوديلها شربة و تضربي تاني
زودي شربة لحد ما قومها يكون عامل زي قوام الملوخية
و حطيها في حلة و حطيها علي النار تاني علشان تاخدلها غلوة واحدة و تطفي عليها
و في اثناء ذلك
تكوني محضرة شوية ثوم علشان تعملي الطشة او التقلية
زي بتاعة الملوخية بالضبط
ثوم و ملح و فلفل و كسبرة ناشفة مطحونة ناعم
و تضربيهم في المطحنة او الهون
زي ما تحبي
و تجيبي طاسة و تعملي الطشة ديه بالسمن البلدي طبعا
و تحطيها علي البامية الويكة اللي في الحلة و تقلبي كويس
معلش مش عندي صورة ليها دلؤتي..
هصورها و احط صورتها في اقرب وقت ان شاء الله
و تتغرف في سلطانية
و ممكن يتحط عليها ليمون بعد ما نغرف
بيديها طعم حلو برضه
ونقمعها عااادي جدا
و نقطعها بالشكل ده
و بعدين نحطها في شوية ماية و عليها شوية ملح صغننين علي النار
بس شوي ماية كتير
و بعد ما نحس انها طريت و استوت نركنها علي جنب لحد ما تبرد
و بعدين نحطها في الخلاط
جدتي كان عندها عصايا بشكل معين كده اسمها مفركة
كانوا بيستخدموها علشان يفركوا البامية
بحيث البامية تكون مفروكة مش مطحونة في الخلاط
بس بصراحة انا ماحبتهاش كده
الخلاط بيخليها انعم و احسن
و بعدين تزوديلها شربة و تضربي تاني
زودي شربة لحد ما قومها يكون عامل زي قوام الملوخية
و حطيها في حلة و حطيها علي النار تاني علشان تاخدلها غلوة واحدة و تطفي عليها
و في اثناء ذلك
تكوني محضرة شوية ثوم علشان تعملي الطشة او التقلية
زي بتاعة الملوخية بالضبط
ثوم و ملح و فلفل و كسبرة ناشفة مطحونة ناعم
و تضربيهم في المطحنة او الهون
زي ما تحبي
و تجيبي طاسة و تعملي الطشة ديه بالسمن البلدي طبعا
و تحطيها علي البامية الويكة اللي في الحلة و تقلبي كويس
معلش مش عندي صورة ليها دلؤتي..
هصورها و احط صورتها في اقرب وقت ان شاء الله
و تتغرف في سلطانية
و ممكن يتحط عليها ليمون بعد ما نغرف
بيديها طعم حلو برضه
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق