بسم الله الرحمن الرحيم
اليوم جايبالكم طريقة عمل السبيط المحشى او (السيبيا المحشيه) وهى تشبه طريقة السمان او الحمام المحشى بالبصل او المارته وسهله جدا ومش بتاخد وقت
المقادير
4 بصلات متوسطة
كيلو سبيط منظف ويفضل النوع الكبير
ملح وفلفل وكمون
كيلو سبيط منظف ويفضل النوع الكبير
ملح وفلفل وكمون
الطريقه
1- نضع حله على النار وبها القليل من الزيت
2- نقشر البصل ونخرطه ثم نضعه فى الحله على النار
3-نضيف الملح والفلفل والكمون ونقلب حتى تخدل البصله
5- نحضر السبيط ونضمه ونخيط جزء منه ثم نحشيه بالبصل ونكمل التخييط
مثل السمان أو الحمام
6- نضع حله على النار بها ماء لسلق السبيط المحشى
7- بعد التسوية نقوم بتحميرها فى الزيت وتقدم عن طريق تقطيعها حلقات على الأرز
2- نقشر البصل ونخرطه ثم نضعه فى الحله على النار
3-نضيف الملح والفلفل والكمون ونقلب حتى تخدل البصله
5- نحضر السبيط ونضمه ونخيط جزء منه ثم نحشيه بالبصل ونكمل التخييط
مثل السمان أو الحمام
6- نضع حله على النار بها ماء لسلق السبيط المحشى
7- بعد التسوية نقوم بتحميرها فى الزيت وتقدم عن طريق تقطيعها حلقات على الأرز
ملحوظه: يمكن أستخدام الماء الذى سلقنا فيه السبيط كشوربه او يمكن الأستغناء عنها
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق