السلام عليكم
جربت طرق كتير للسينابون منها طريقه ال بعجينه العشر دقايق طبعا رائعه جدا
وقولت اجرب طريقه الشيف نبيل الشرقاوي
هو شيف جدا رائع وبصراحه كل حاجاته جميله
وده شكل السينابون
نخش ع الطريقه
المقادير:.
5 كوب دقيق*ملعقه صغيره ملح*2 بيضه* 2 ملعقه كبيره سكر
5 ملاعق زبده لينه*2 كوب حليب سائل* 2 ملعقه كبيره خميره فورية*وملعقه صغيره فانليا
الطريقه:/
هتضربي كل المكونات السائله مع بعض فالخلاط
ال هي الحليب مع البيض مع سكر مع الزبده مع الفانليا
والمكونات التانيه ال هي دقيق هتحطي عليه خميره وملح وبعد ماتضربي المكونات السائله فالخلاط
هتحطيها ع الدقيق ال حطينا عليه الخميره وتعجني
لو احتاجت منك دقيق زودي وبس كده
سيبيها تخمر ساعه كامله
والله يابنات اكثر من رائعه بجد لقيتها خمرت اوي وكبرت مشاء الله
وطعمها كمان روعه
المهم هتفرديها وترشي عليها الزبده اللينه والسكر البودر والقرفه والكاكاو وتلفيها ع شكل رول
وتقطعيها وفالفرن
ع درجه حراراه 180
ولما تطلع حطي عليها الصوص
الصوص الابيض قول
هوا طريقتين اختاري ال عايزاه
ممكن تجيبي من سوبر ماركت حليب مكثف وتضربي معاه جبنه كيري وتحطي ع السينابون
وممكن تعملي الحليب المحلي فالبيت بطريقه الشيف نبيل شرقاوي..
3 كوب سكر و3 كوب حليب بودر وكوب ونصف ماء وفالخلاط اضربي كويس اوي اوي لحد ماسكر يدوب وبعدين حطي ع نار هادئه ولازم هادئه ولما يثقل قوامه شيلي وقدمي وبتوفيق..
وفي طريقه اخري انا عملتها بردو بالقشطه ف موضوعاتي ممكن تخشو تشوفو
واختارو ال عايزينو
وممكن ترشو شوكولاته زي مانا عامله
وشويه مكسرات..
وده شكله
قبل ماحط عليه الصوص
بوريكم بس العجينه شكلها ازاي هشه وحلوة ياريت تكونو ملاحظين
وده بعد ماحطيت صوص
جربت طرق كتير للسينابون منها طريقه ال بعجينه العشر دقايق طبعا رائعه جدا
وقولت اجرب طريقه الشيف نبيل الشرقاوي
هو شيف جدا رائع وبصراحه كل حاجاته جميله
وده شكل السينابون
. |
نخش ع الطريقه
المقادير:.
5 كوب دقيق*ملعقه صغيره ملح*2 بيضه* 2 ملعقه كبيره سكر
5 ملاعق زبده لينه*2 كوب حليب سائل* 2 ملعقه كبيره خميره فورية*وملعقه صغيره فانليا
الطريقه:/
هتضربي كل المكونات السائله مع بعض فالخلاط
ال هي الحليب مع البيض مع سكر مع الزبده مع الفانليا
والمكونات التانيه ال هي دقيق هتحطي عليه خميره وملح وبعد ماتضربي المكونات السائله فالخلاط
هتحطيها ع الدقيق ال حطينا عليه الخميره وتعجني
لو احتاجت منك دقيق زودي وبس كده
سيبيها تخمر ساعه كامله
والله يابنات اكثر من رائعه بجد لقيتها خمرت اوي وكبرت مشاء الله
وطعمها كمان روعه
المهم هتفرديها وترشي عليها الزبده اللينه والسكر البودر والقرفه والكاكاو وتلفيها ع شكل رول
وتقطعيها وفالفرن
ع درجه حراراه 180
ولما تطلع حطي عليها الصوص
الصوص الابيض قول
هوا طريقتين اختاري ال عايزاه
ممكن تجيبي من سوبر ماركت حليب مكثف وتضربي معاه جبنه كيري وتحطي ع السينابون
وممكن تعملي الحليب المحلي فالبيت بطريقه الشيف نبيل شرقاوي..
3 كوب سكر و3 كوب حليب بودر وكوب ونصف ماء وفالخلاط اضربي كويس اوي اوي لحد ماسكر يدوب وبعدين حطي ع نار هادئه ولازم هادئه ولما يثقل قوامه شيلي وقدمي وبتوفيق..
وفي طريقه اخري انا عملتها بردو بالقشطه ف موضوعاتي ممكن تخشو تشوفو
واختارو ال عايزينو
وممكن ترشو شوكولاته زي مانا عامله
وشويه مكسرات..
وده شكله
قبل ماحط عليه الصوص
بوريكم بس العجينه شكلها ازاي هشه وحلوة ياريت تكونو ملاحظين
. |
وده بعد ماحطيت صوص
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق